The Sustainable Warehouse in Australia

  • 0
  • More

Nowadays there are many residences in every part of the world that utilize solar energy and believe that sustainability will help the ecosystem. Today’s feature is a house from the Residential Attitudes’ creations which used solar energy and highlighted sustainability. Well, this house is called as the warehouse and it was built in Perth, Australia. As we take a look at the interior of this house, we may easily identify the designer’s intention of highlighting light volume and space.

This is considered as the main influence of its passive solar design. This house design is actually intended for a multi-generational residence. In fact, the upper floor of this house separated the residing area and the balcony. This part of the house has the ability to overlook the stairwell and courtyard. There are two upper floor bedrooms which can help them to access the mezzanine walkway. This has shared bathroom and separate kitchenette. Now let us see more of its surprising interior and exterior of this Warehouse below.

Warehouse

Here is one of the most comfortable spaces in the house where you can see the beautiful landscape in the garden.

Exterior 2

The vibrant lights installed in the interior and in the patio area are very effective to have a more elegant looking space in the house.

Exterior 3

Even at night the different textures are displayed in this pathway, as you can see the wooden and cement materials used by the designer.

Furniture

Look closely at the style of the furniture chosen by the designer to set in this area that complements with the wooden materials used in the building.

Entrance

Beige and brown color is combined in this entrance to introduce the main concept of the house design.

Living Room 1

More exquisite and expensive furniture and accessories are displayed in this living area where the client can find more comfort and charm.

Living Room 2

A combination of smooth and rough texture is well presented in the second level of the house together with the amazing chandelier in the side.

Interior 1

Colorful mosaic design of this carpet is one of the main attractions in this interior.

Dining Room 1

This wooden dining set is perfectly matched with the cabinets and fixtures in the kitchen.

Kitchen

The design of this kitchen may be simple but the color and the LED lights installed here highlighted its hidden elegance.

Interior 2

The study rooms next to the stairs designed to have a spacious area where the client can also work comfortably even at home.

Stairs

This wooden stairs seem to welcome the client’s guest to explore the other parts of the house in the second level of the house.

Second Floor

Here is one of the best places in the house where the client can take the full advantage of the garden as well as the other parts of the interior which are visible because of the glass walls.

Bedroom 1

The artistic concept of the client and the designer are seen in the walls and the round carpet in the middle of this bedroom.

Bedroom 2

In the morning, the sun’s rays are welcome in this bedroom to make use of the natural light and conserve energy as well.

Bathroom 1

The LED lights installed in this brown and contemporary bathroom are enough to come up with a romantic ambiance.

Bathroom 2

The glass materials used in the shower area are good enough to define its functions with the powder area as a whole part of the bathroom.

Warehouse

The mosaic tiles in the walls with the smoothness of this white tub maintain the balance and style in this bathroom.

Since the area of this warehouse is free of charge, this features a central polished private ethanol fireplace which is adjacent to the state of the art kitchen with an amazing area and poultry. Also the Residential Attitudes successfully secured a space for the library, powder area, and laundry area in the ground floor. This has a separate master wing with dressing area, en suite and personal courtyard. So we are hoping that we were able to provide you another set of inspirations.